4.4.14

Γούρια, Βάρκιζα και στημένη σωτηρία

Το ψηστήρι στο λάινσμαν αποτελεί ακρογωνιαίο λίθο στην προσπάθεια της ομάδας για το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Θα αποφύγει έντεχνα να συνοδεύσει το κορίτσι του στο γήπεδο. Θα παει μαζί με την παρέα που έχει φάει ψωμί κι αλάτι στα τσιμέντα. Δεν είναι οι κλασικές αναμετρήσεις στις οποίες επικρατούν οι καλύτεροι. Στα τελευταία παιχνίδια της λίγκας η προετοιμασία των ομάδων για τη νυν υπέρ πάντων μάχη περιλαμβάνει διπλωματία, θεσμούς, οικονομικό νταραβέρι κι έπειτα το αμιγώς αγωνιστικό. Ακόμα περισσότερο όταν είναι απαραίτητο συγκεκριμένο αποτέλεσμα σε άλλο γήπεδο για να επιτευχθεί ο στόχος. Αγώνας που διεξάγεται ταυτόχρονα.

Τα must win ματς θυμίζουν πολεμικές μάχες, μια και η συσπείρωση όλων των υγιών -και μη- δυνάμεων είναι κάθε χρονιά πρωτοφανής. Από την άλλη και γήπεδο να μην πάει κάποιος, οι παράλληλες μεταδόσεις δίνουν μια διαφορετική αίσθηση στην παρακολούθηση, αυξάνουν την ένταση και διογκώνουν το άγχος. Όπως και να ‘χει, για τον απλό φίλαθλο μόνο ανέμελα δεν είναι τα πράματα και οφείλει να λαμβάνει τα μέτρα του. Εμείς προτείνουμε κάποια από αυτά.  

  

Αν είστε στο γήπεδο και υποστηρίζετε μία από τις ομάδες που κινδυνεύουν:

Αποφύγετε να απαντήσετε στον τύπο που κάθεται τρεις σειρές πιο πάνω και ρωτάει συνέχεια αταβιστικά «πόσο είναι ο Ατρόμητος;». Ο Ατρόμητος εδώ και  χρόνια έχει σταματήσει να κινδυνεύει.

Μην έχετε τεντωμένα τα αφτιά σας. Συνήθως αν ακουστεί στην εξέδρα «ισοφάρισε η   (ακατάληπτο)…» θα αναφέρονται σε ματς του βελγικού πρωταθλήματος που τους νοιάζει για το στοίχημα.

Αγοράστε μαξιλαράκι από φελιζόλ, κασκόλ της ομάδας, σάμαλι, βρόμικο, γενικά οτιδήποτε πωλείται στο γήπεδο. Δεν είναι μέρα να δημιουργούμε αντιπάθειες. 

ΠΡΟΣ ΘΕΟΥ μη βρίσετε τους παίκτες της αντίπαλης αδιάφορης ομάδας. Δικαιούστε να βρίσετε όμως τον ένα παίκτη, συνήθως πλάγιο χαφ, που δεν έχει προλάβει να ενημερωθεί από τους εμπειρότερους συμπαίκτες του πώς θα δώσουνε το ματς.

Πριν τον αγώνα ανάψτε ένα κεράκι στην κοντινότερη εκκλησιά. Είπαμε δεν είναι μέρα για αντιπάθειες.


Αν βλέπετε τα ματς από την τηλεόραση και υποστηρίζετε μία από τις ομάδες που κινδυνεύουν:

Σε καμιά περίπτωση μη δείτε το Λεπτό Προς Λεπτό στη Νόβα με την παράλληλη μετάδοση όλων των αγώνων. Βλέπεις ματς που σουτάρει ένας παίκτης σε ένα γήπεδο, αποκρούει ο τερματοφύλακας σε ένα άλλο και στην επόμενη φάση έχει δοθεί πέναλτι σε ένα τρίτο.

Συνέχεια εκ του προηγουμένου και εδώ. Για τον ίδιο λόγο και πριν το ματς φτάσει στο 65ο λέπτο, μην ασχοληθείτε με την και καλά λάιβ βαθμολογία. Θα έχει αλλάξει πενήντα φορές μέχρι το σφύριγμα της λήξης.

Μην κρατήσετε τα τηλεοπτικά γούρια της σεζόν. Θυμηθείτε άλλες παρόμοιες κρίσιμες στιγμές του συλλόγου σας στο παρελθόν και ανατρέξτε σε αυτά τα γούρια. Αν δεν έχετε πια τρανζίστορ, αγοράστε ένα. Και οι τύποι με τα ηλεκτρονικά στην αρχή της Αθηνάς πρέπει κάπως να επιβιώσουν.

Σε καμιά περίπτωση μη βγάλετε συμπεράσματα για παίκτες της ομάδας σας από αυτά τα παιχνίδια. Στο τέλος της σεζόν όλα γίνονται μόνα τους. ΜΗΝΥΜΑ ΠΡΟΣ ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ. Για αυτό το λόγο  μην ανανεώσετε το συμβόλαιο του Βαλντέζ, θα την πατήσετε όπως με τον Νταρμπισάιρ.

Μη βλέπετε τα ματς μαζί με βάζελους γιατί θα σας πρήξουν με τη «μεγαλη ομάδα που δεν έχει δώσει ποτέ ματς». Αν δεν μπορείτε να το αποφύγετε, απλά βρείτε ένα μπρελόκ με τον Γιώργο Παπαδόπουλο και κάθε φορά που το λένε μπορείτε να τους το κουνάτε πέρα δώθε.

Αν δεν υποστηρίζετε ομάδα που κινδυνεύει:

Πηγαίντε για ψάρι στη Βάρκιζα.
Πηγαίντε για εκμέκ στη Χαρά στη Πατήσια.
Πηγαίντε σινεμά.
Δείτε το κυριακάτικο ματς στο ΝΒΑ που ξεκινάει σχετικά νωρίς,
Κάντε μας τη χάρη και μη βγείτε το βράδυ στο Σπορ FM να μας πείτε πως τα ματς ήταν στημένα.

Κίλλι "κοιλιακών" γκονζάλες

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου